hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

B


Bateria este partea componentă a unui autovehicul ce furnizează energia necesară întregului sistem electric al acestuia.

Este piesa auto care are forma unui braț și face legătura între piston și vilbrochen, cu scopul de a transforma mișcarea rectilinie a pistoanelor într-o mișcare uniformă. 

Acronim pentru Brake Assist System, BAS este un sistem electronic care interpretează comportamentul șoferului astfel încât franele intră în efect automat atunci când identifică o situație potențial periculoasă.

Este un tip de caroserie de autoturism în două volume, cu spatele mult mai alungit, care este echipată cu ușă de tip hayon pentru accesul la portbagaj și banchetă rabatabilă.

Este o componentă a suspensiei care conectează barele stabilizatoare la brațele de suspensie și care ajută la prevenirea rulajului caroseriei în timpul virajelor. Bieletele antiruliu sunt montate pe partea din față și/sau din spate a vehiculului, în funcție de configurația suspensiei.

Este o componentă a suspensiei care ajută la menținerea stabilității și a controlului vehiculului în timpul virajelor. Aceasta este montată între cele două brațe ale suspensiei și poate fi ajustată pentru a se potrivi cu caracteristicile de condus ale vehiculului.

Este un recipient din plastic sau metal care conține lichidul de răcire a motorului și care permite expansiunea și contracția acestuia în timpul ciclului de încălzire și răcire. Bocalul de expansiune este conectat la sistemul de răcire al vehiculului și are un nivel maxim și minim de umplere pentru a asigura un nivel adecvat de lichid de răcire.

Este o componentă a sistemului de pornire a motorului, care folosește o roată dentată mică pentru a face contact cu volanul motorului și a-l roti pentru a porni motorul. Acesta este utilizat pe motoarele cu pornire la distanță și este de obicei acționat prin intermediul unui buton


Este o componentă a sistemului de aprindere a motorului diesel, care ajută la încălzirea camerelor de ardere înainte de pornirea motorului. Aceasta utilizează încălzitoare electrice mici pentru a încălzi bujiile și a reduce neajunsurile de pornire în condiții de temperatură scăzută.