hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

C


Carosajul reprezint[ unghiul de înclinare a roții unui automobil în raport cu verticala, observându-l din fața sau din spatele automobilului.

Acronim pentru denumirea din limba engleza Controller Area Network. Aceasta denumire, care in limba romana se traduce ca Retea de Control Zonal a fost folosita pentru prima data de catre firma Bosh, pentru aplicatii auto. El permite transferul datelor printr-un cablu comun in loc de cabluri singulare. Aceasta modificare permite conectarea senzorilor unui autovehicul intr-un sistem care face posibila folosirea aplicatilor in timp real.

Este termenul folosit pentru a defini presiunea ce este exercitată asupra amestecului carburant la cilindrii pentru motoarele pe benzină sau presiunea exercitată asupra aerului pentru motoarele diesel. Nivelul de compresie mărește eficiența combustiei crescând implicit performanța motorului.

Coupe-urile sunt un tip de autoturisme ale căror caroserie este prevăzuta cu două uși. Acestea sunt în general mașini sport, rapide, cu motoare puternice. Masinile coupe au în general alura sportivă, cu plafon plonjat spre spate și cu spațiu la locurile din spate, dacă există, mult mai putin decât cele din față.