hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

G


GPL este prescurtarea pentru gazul petrolier lichefiat, un amestec de hidrocarburi gazoase ce se livrează în butelii sub presiune. Acesta este folosit drept combustibil pentru autovehiculele modificate special pentru a funcționa cu acest tip de gaz.

Pentru a defini noțiunile de geometrie a automobilului și a direcției trebuiesc definiți în primul rând parametri care afectează stabilitatea și manevrabilitatea autoturismului, respectiv ampatamentul sau wheel base, distanța orizontală dintre axul din față și cel din spate al mașinii, ecartamentul, track width, distanța dintre roțile de pe aceeași osie, centrul de greutate, centrul de rotație, garda la sol, etc. Operațiunile de reglare a geometriei direcției se efectuează la service-uri specializate și pot îmbunătăți considerabil performanța mașinii.

Grila frontală a mașinii sau grila radiatorului este un element care de obicei conține sigla producatorului și care uneori este modificat atunci când mașina trece printr-un proces de tuning. Această grilă permite trecerea aerului în timpul mersului pentru a răci lichidul de răcire din radiator.