hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

I


Injectorul este supapa care folosește la injectarea carburantului în motoarele cu ardere internă. Acesta injectează carburantul fie în canalul de admisie, fie într-o anticameră de ardere ori direct în camera de ardere a motorului.

Intercooler-ul este piesa auto care preia aerul cald de la turbină și este montat doar pe mașinile care sunt construite din fabricație cu admisie forțată de aer. Aerul care este comprimat de turbină sau de compresor și încălzit puternic, la peste 100 de grade celsius, are tendința de a se decomprima afectînd performanța motorului.

ITP este acronimul pentru Inspecție Tehnică Periodică și se referă la verificarea periodică pe care fiecare șofer este obligat să o facă autoturismului. În timpul ITP-ului se verifică nivelul de poluare, siguranța autoturismului și categoria acestuia de folosintă. Pentru a putea ăncheia ITP-ul șoferii au nevoie de o serie de acte precum cartea de identitate a vehiculului, certificatul de în matriculare în original, asigurare RCA, BI/CI șoferului.