hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

S


Sașiul unei mașini este cadrul de rezistență folosit pentru montarea osiilor la vehiculele cu tracțiune, care susține caroseria. Sașiul împreună cu caroseria și motorul formează partea principală a oricărui automobil și pe lângă rolul de susținere a caroseriei, transmite și mișcarea de la motor la roțile motoare, printre altele.

Acronimul de la Side Impact Protection System, este un sistem dezvoltat de Volvo pentru protecția pasagerilor în momentul impactului lateral. Acest sistem intrat pe piață în 1991 cu modelele Volvo 700, 900 și 850 este conceput pentru a redistribui energia de impact la coliziunile laterale astfel încât aceasta să fie suportata de toată partea laterală, nu doar de coloana B.

Acronim pentru Supplemental Restrain System sau Sistem Suplimentar de Limitare a Mișcării are legătură cu modul de funcționare al airbag-urilor moderne. În cazul unei coliziuni, acest sistem comandă umflarea instantanee a airbag-urilor ce lucrează împreună cu centura pentru a proteja pasagerul sau șoferul din a se lovi puternic de volan. Airbag-urile se umflă automat, instantaneu, în caz de impact pe baza unui sistem computerizat și a unor senzori extrem de sensibili de impact.