hello@auto-legal.ro

24/7

Auto-Dex

T


acronim pentru Traction Control System, este echivalentul termenilor ASR, ETC sau TC și se referă la sistemul de reglare a patinării tracțiunii prin împiedicarea rotirii roților de tracțiune, sporind stabilitatea la drum. Sistemele TCS funcționează în principal fie prin controlul electronic al puterii motorului care este micșorată atunci când sistemul se actionează, fie prin acționarea frânei roții cu tendința de răsucire.

Transmisia, sau sistemul de transmisie este un ansamblu complex de organe al automobilului ce preia, modifica și distribuie momentul motor către roțile motoare ale automobilului. Acest sistem extrem de complex cuprinde mai multe subansamble cu rol specific în desfășurarea întregului proces, de la motor la roțile motoare. Din sistemul de transmisie fac parte: ambreiajul, cutia de viteze, transmisia principala, transmisia cardanică, reductorul distribuitor, arbori planetari și transmisia finală.

Twin Spark este denumirea folosită de grupul Alfa Romeo pentru a descrie sistemul de aprindere dublă cu două bujii pe cilindru, pentru o aprindere mai sigură a amestecului de aer-combustibil. Motoarele de Alfa Romeo echipate cu Twin Spark au 8 bujii în loc de 4 pentru un consum mai mic de combustibil.