hello@auto-legal.ro

24/7

Cum să înmatriculezi un autovehicul second-hand în România în 2023 – Ghid complet cu documentele necesare

Pentru înmatricularea unui autovehicul second-hand în România în 2023 sunt necesare următoarele documente:

  1. Cartea de identitate a autovehiculului (CI) – este un document care atestă proprietatea asupra autovehiculului și conține informații despre caracteristicile tehnice ale acestuia, precum și despre istoricul său.
  2. Certificatul de înmatriculare al autovehiculului (CIV) – este un document care atestă că autovehiculul a fost înregistrat într-un anumit județ și care conține informații despre proprietarul, marca, modelul și numărul de înmatriculare al autovehiculului.
  3. Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) – este un document care atestă faptul că autovehiculul este asigurat împotriva eventualelor daune produse terților în cazul unui accident de circulație.
  4. Verificarea tehnică periodică (ITP) – este un document care atestă că autovehiculul este într-o stare tehnică corespunzătoare pentru a circula pe drumurile publice.
  5. Documentele personale ale proprietarului – carte de identitate, permis de conducere sau pașaport.
  6. Dovada plății taxelor și impozitelor locale – în funcție de județul în care este înregistrat autovehiculul, pot exista anumite taxe și impozite locale care trebuie plătite înainte de înmatricularea acestuia.

Este important să menționăm că documentele necesare pentru înmatricularea unui autovehicul second-hand pot varia în funcție de caz și de județul în care se face înregistrarea, așadar este recomandat să consultați site-ul oficial al autorității locale pentru informații specifice.